Om mig

Mediumskap - healing - andlig konst - andlig filosofi

 

Ett målande medium

 

 

Vad som finns i vår själ från början av vårt liv kanske bara kan konstateras efter vår egen död – den dagen vi drar vår sista suck på jorden – då vi får ta del av vårt livs facit och arkiv, som består av allt vi gjort och varit med om under vår egen livsresa. Jag kan ändå idag förstå att jag hade med mig någon sorts biljett och möjlighet både när det handlar om mitt måleri och min mediumistiska ådra.

 

Så länge jag kan minnas har jag tecknat och målat. Så länge jag kan minnas har min osynlige, andlige ledare funnits vid min sida och instruerat, väglett och inspirerat mig på alla tänkbara sätt – inte minst då mitt liv bjudit mig på smärtsamma och sorgliga stunder. Det går inte att säga vad som för mig har varit viktigast – att skapa bilder genom olika sorters färger, teknik och medium – eller att förmedla budskap och vägledning, lindring av smärta och läkande kraft.

 

Dessa två trådar hör för mig nämligen ihop och tillsammans bildas och skapas en magi som ofta andra människor kan uttala sig om. För att gå djupare i mitt målandes historia kan jag berätta att jag började måla i olja i slutet av 80-talet och genom ABF blev min lärare då Kate Balderud. Med några terminer i hennes lära i botten fick jag chansen att vara med i en grupp med egen ateljé i Örebro, där vi också hade lärarmedverkan genom Örebro Konstskola. Efter några terminer i denna grupp hoppade några medlemmar av och det blev ingen fortsättning. Det jag särskilt tar med mig från Örebrogruppen var den synnerligen, betydelsefulla kunskap och support, som jag kunde ta emot genom läraren och konstnären Johan Ledung. Jag är tacksam för den speciella handledning han kunde ge mig med koppling till min teknik och mitt sätt att måla. Jag har fortsatt mitt måleri och min konstnärliga utveckling och under åren har det blivit flera utställningar med både olja, pastell och akvarell.

 

Mina bilder innehåller ofta människor och har även ett symboliskt talande språk. En förmedling av själens och verklighetens sanna känsla är nog vad mina bilder i första hand vill visa. Jag målar i olja, pastell och akvarell. Min första utställning hade jag 1994 i Wadköpingshallen i Örebro. Den var början på återkommande utställningar på olika platser under årens lopp. 2015 återvände jag efter drygt 20 år till numera Wadköpingsrummet med utställningen ”Angels and Others – Wings of Wisdom”.

 

Under 90-talet blev jag anmodad att söka mig till en kursgård som heter Ramsbergsgården. Det var en kvinna som var medium som ständigt talade om för mig att jag skulle få hjälp att förstå vad meningen var med mitt liv. ”Du har förmågor som du bör utveckla och det handlar om mediumskap”. Jag bestämde mig för att delta på en kurs under allhelgonahelgen 1994. Jag hade haft en massa upplevelser av olika slag och där fanns Julia Griffiths och Terry Evans, som båda var engelska medium. Jag hälsades välkommen till både Julia och Terry, men valde att först följa Julia efter en särskild röd tråd som hade infunnit sig på ett underligt men kanske meningsfullt sätt.

 

Efter olika kurser i mediumskap, fysiska fenomen och trance med Julia så var det dags att följa Terry Evans kurser i intuition och mediumskap med mycket träning på både psykometri och privatsittningar. Under den här tiden hade jag en stor sorg att brottas med. Min äldsta dotter blev svårt sjuk i cancer. Efter en kort tid och flera operationer dog hon av sviterna efter sin elakartade hjärntumör. Hon var då 32 år och hade två små barn. Då visste jag inte heller att dessa trådar med måleriet och det mediala skulle förenas i en fläta och stundtals bli en enda tråd av ursprungliga två.

 

Mitt skrivande genom automatisk skrift började ganska tidigt och på nittiotalet hade jag en trancecirkel där jag var medium. Ett fysiskt medium kom hit från England – Colin Fry. Eftersom Julia och Iris Hall hade berättat för mig att jag har förmågor till fysiskt mediumskap blev jag intresserad av att få veta mer om detta. Det blev många kurser tillsammans med Colin och därmed också så många upplevelser som är så otroligt magiska och innehållsrika – inte minst från alla dessa fysiska seanser som vi fick möjlighet att vara med på. Det finns absolut inget som har varit mäktigare än dessa seanser. Jag har min dotters röst inspelad från en fysisk seans och rösten låter precis som hennes röst – sanslöst helt enkelt. Jag är så djupt tacksam för allt jag varit med om både det roliga och det som har gjort ont. Ibland har jag fått känna efter och helt enkelt ändra min kurs. När min trancecirkel splittrades – mest p g a att en av deltagarna dog under en semester i Grekland – då kom en förfrågan om jag ville ta emot filosofiska skrifter som var ämnade till en bok. Arbetet med boken tog ca 5 år och 2007 utgavs ”Amos Bok – i kärlekens och sanningens spår”.

 

Det är svårt att precisera så att alla kan förstå – kanske måste man vara något informerad om medial kommunikation för att kunna greppa att en förmedling kan ske på alla tänkbara sätt – genom kärlekens kraft och godhet. Jag har varit med om hur människor har hittat sina tatueringar på en och samma bild. Jag har fått uppleva mirakel och magi av olika slag och ibland tillsammans med andra personer.

 

Jag skulle kunna sammanfatta mitt skapande och min andliga, mediala kanal som så: Jag ritar en cirkel som inte har någon början och heller inget slut – en cirkel, där vi alla har möjlighet att växa genom att fortsätta väva på de trådar som kanske redan var påbörjade den dagen vi kom hit. Genom att använda vårt mod genom känsla, vilja och handling kan vi också bjuda in och dela med oss av vår egen kunskapsbank. Med gemensam tillit kan vi få kärleken att blomma över alla gränser. Det finns ingen färdig biljett – men möjligheten att använda vår vilja att utvecklas – att lära och att lära ut – den finns tillgänglig för alla i hela världen. Att välja kärlekens väg är att välja medverkan till utveckling och upplysning i medgång såsom motgång.

 

Andlig, medial kommunikation och förmedling handlar om en kreativitet som tar plats helt naturligt när vi förstår att allt har en mening – att allt är möjligt och att alla har samma chans att förverkliga sitt eget liv och att vi kan förgylla det med den sorts energi och färg som vi mår allra bäst av. Den förutsätter också en nödvändig träning för att skapa ett ömsesidigt förtroende och tillit mellan mediet och andra sidan.

 

Våra val ligger i våra händer och vår egen verklighet pågår runt omkring oss just nu. Att söka efter vår själs aktiverade lösenord kan kanske innebära att vi förstår vem vi är och vad vår egen livsuppgift består av. Har vi ingenting att ge – kan vi alltid ge kärlek – ”I can´t give you anything – but love”.

 

Det jag allra mest kommer att ägna mig åt nu och framöver är ett fortsatt skrivande och förstås mitt måleri med diverse utställningar. Att vandra tillsammans med ett andligt koncept bör innehålla fastlagda principer, men kanske allra viktigast i detta hänseende är utan tvekan att kunna leva och verka helt i enlighet med dessa universums heliga och andliga lagar.

 

Varje dag kan vi öva oss på generositet, välvilja och mod, men det innebär att vi också vid rätt tillfälle har att tacka nej och att även uttala de ord som någon just då ej vill lyssna till. På samma sätt har vi att med respekt lyssna till och försöka förstå då någon har något att berätta om eller undrar över. På samma gång är det enkla mycket svårt att genomföra utan tillryggalagd tid och erhållen kunskap och visdom genom utförd träning i att leva – tillsammans med alla våra sinnen.

 

Att först lära känna sig själv i ärlighetens namn är ett bra tips och som alltid – träning ger färdighet!